Okul Servis Hizmeti

Kaliteli Ve Güvenilir Okul Servis Hizmeti


Öğrencilerin güvenilir ve konforlu bir şekilde zamanında okula ulaştırılmasında öğrenci taşımacılık hizmeti sunan firmalar devreye giriyor. Anne ve babaların bir servisten beklentileri haklı olarak çok. En önemlisi çocuklarının zamanında evden alınması, rahat ve emniyetli bir şekilde okula ulaştırılması ve dönüşte yine aynı konfor ve güvenle evlerine getirilmesi. Bu konudaki hassasiyet son derece haklı sebeplere dayanıyor. Zira en son İzmir’de bir kreş servisinde hayatını kaybeden 3 yaşındaki Alperen’in ölüm haberini duyan herkes hem çok üzüldü hem de nasıl böyle bir şey olabilir diye isyan etti. Özellikle o elim olaydan sonra okul servisi yapan firmalar mercek altına alındı.

Bir okul servis hizmeti nasıl olmalı, öğrenci taşımacılığı yapan firmalar hangi belgelere sahip olmalı günlerce anlatıldı. Son derece önemli bir konu olan öğrenci taşımacılığı için firmaların sahip olması gereken özellikleri profesyonel bir okul servisi yapan firma olarak bir de biz aktarmak istiyoruz.

Okul Servis Firması Özellikleri

Trafik Kanunu ve Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince, gerek okul öncesi gerekse diğer öğrencilerin güvenilir bir servis hizmeti almaları için okul servis hizmeti sunan firmalarda olması gereken belge, personel ve özellikler Resmi Gazetede yayımlanmıştır.

  • Özel izin belgesi: Firmayı, şoförü, rehber personeli, taşıtın plakasını, cinsini, taşıma sınırını ve izleyeceği güzergâhı belirten belge.
  • Ticari tescilli okul servisi: Okul öncesi ve diğer öğrenciler için yolcu taşımaya mahsus araç.
  • Rehber personel: Servislerde öğrencilerin inip binmesine yardım eden ve yolculuk boyunca onları gözeten personel.
  • Şoför: Okul servisini kullanacak yetki belgeli personel

Öğrenci taşımacılığı için okul servis araçları ve şoförlerin olmazsa olmaz birtakım niteliklere sahip olması gerekir. Hem servis araç kalitesi hem de servis şoförü nitelikleri son derece önemli olup, güvenilir ve konforlu bir servis taşımacılığının en önemli basamağıdır.

Okul Servislerinde Aranan Özellikler

  • Öğrenci servislerinin arka camında mutlaka OKUL TAŞITI ibaresi olmalıdır.
  • Kapılar otomatik ve şoför tarafından açılıp kapatılan nitelikte olmalıdır.
  • Öğrencilerin servise binip inebilmeleri ve yolculuk süresince gözetim altında olmaları için rehber servisi bulunmalıdır.
  • Koltuklarda her öğrenci için emniyet kemeri olmalıdır.
  • Camlar ve pencereler sabit olmalı, demir aksamlar yaralanmaya neden olmayacak şekilde yumuşak bir malzeme ile kaplanmış olmalıdır.
  • Isıtma ve soğutma sistemi olarak dört mevsim konfor sağlamalıdır.
  • Okul servisleri her zaman temiz ve bakımlı olmalı, Karayolları Trafik Yönetmeliği gereğince tüm kontrol ve muayeneleri yapılmış olmalıdır.
  • Yangın söndürme, ilk yardım çantası ve trafik seti gibi teçhizata sahip olmalıdır.

Servis Sürücülerinde Aranan Nitelikler

  • Sorumluluk sahibi olmalı, gereç araç kullanış şekli gerekse çocukların anne ve babaları izni dışında başka birine teslimi konusunda duyarlı olmalıdır.
  • En az 5 yıllık ticari aşıt kullanma belgesine sahip ve tecrübeli olmalıdır.
  • Sabıka veya sağlık sorunu olmamalıdır.
  • Trafik kurallarına her zaman riayet etmeli, sorumluluk sahibi bir sürücü olarak diğer sürücülerin hatasını tolere edebilecek tecrübe ve deneyimle güvenli bir öğrenci taşıma hizmeti sunmalıdır.
  • Her zaman güler yüzlü olmalı ve kılık kıyafetine dikkat etmelidir.

Güvenilir ve Konforlu Okul Servis Hizmeti

Konforlu ve son model okul servis araçları ve deneyimli personeli ile kaliteli bir öğrenci taşımacılığı hizmeti sunan firmamız, tüm yetki belgelerine sahip ve her zaman devlet denetiminden yüzünün akı ile geçen bir firma olarak en güvenilir ve en konforlu okul servisi hizmetini sunmaktadır. Ebeveynler için çocukları ne kadar kıymetli ise bizim için de aynı kıymette olup bu bilinçle çocukları güvenli bir şekilde taşıyor, her zaman müşteri memnuniyeti sağlayarak kalitemizi ortaya koyuyoruz. Okul servisi yapan firmalar içinde ilk tercihler arasında yer alan firmamız, her sabah zamanında çocukları adresten alan ve zamanında güvenilir bir şekilde okula ulaştıran servisleri ve tecrübeli çalışan personeli ile fark yaratmaktadır.

Kurumsal yapısı, servis kalitesi ve tecrübeli ekibi ile okul servisi yapan firmalar içinde hizmet kalitesini ispatlamış bir firma olarak, geleceğin teminatı olan çocuklarımız için hiçbir detayı atlamadan okul servis hizmeti sunmanın gururunu yaşıyoruz. Tecrübe ve sorumluluk sahibi ekibimizle her zaman müşteri memnuniyeti odaklı çalışıyor, yönetmeliğe uygun öğrenci taşımacılık hizmeti sunarak gerek servis aracı, gerek hostes ve gerek şoför kalitesi ile farkımızı ortaya koyuyoruz.

Gökhan KOPUZ

Gökhan KOPUZGirişimci, yenilikçi ve her zaman başarı hedefleyen, hayatta tecrübe kazanmak için kesinlikle çalışmak gerektiğini her defasında dile getiren, ulaşım, inşaat, tekstil ve gıda sektörlerinde kendine yer edinmiş genç girişimci...